24 Haziran 2009 Çarşamba

Masaj türleri ve faydalari

Klasik Masaj:
Anatomik ve fizyolojik olarak genel bir gevseme saglamak, kan ve lenf dolasimini hizlandirmak, kaslardaki gerginligi azaltmak amaciyla uygulanan bir masajdir.
Derin Doku Masaji:
Kronik agrilar, hareket kabiliyetinde kisitlanmalar, durustaki problemler, kronik kas gerginlikleri, fibromiyalji gibi durumlarda, derinde yer alan kas, fasya (kaslarin cevresini saran, zara benzeyen bag dokusu) ve konnektif dokulara (dokulari ve organlari destekleyen, baglayan, ya da ayiran doku) dusuk tempo ile derin baskilar uygulayarak yapilan tereapi amacli bir masajdir. Yagla uygulanir.
Thai Masaji:
Tayland' in geleneksel medikal masajidir. Kaslarda ve eklemlerde meydana gelen gerginlikleri azaltarak esnekligi artiran akupressur teknikleri ve germe hareketlerinin birlikte uygulandigi bir masajdir. Kiyafetler uzerinden uygulanan, iki saat suren bir calismadir. Ozellikle skolyoz terapisinde cok etkilidir.


Thai masajının Faydaları:
  • Dolaşımı düzenler, eklem sertliklerini tedavi eder
  • Rahatlama ve gevşeme etkisi yaratır
  • Vücut tarafından doğal ağrı kesicilerin üretilmesini sağlar
  • Esneklik ve eklem hareket açıklığını artırır
  • Vücudun postürel bütünlüğünü destekler
  • Omurga eğriliklerinin tedavisinde çok etkilidir
  • Sakatlanmalara karşı direnç oluşturur
  • Toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur


Refleksoloji:
Dunyanin pek cok yerinde binlerce yildir degisik formlarda uygulanan Refleksoloji, fiziksel etkilerinin yanisira enerjisel ve duygusal acidan pek cok fayda saglayan, holistik, yani bir butunu -bedeni- olusturan parcalarin arasindaki baglantiya odaklanan bir terapi seklidir.
Refleksoloji, ayagin tabaninda bedenin tum sistemlerine, yapilarina, bolgelerine, organlarina karsilik gelen bolgeler ve noktalar oldugu ve bu bolge ve noktalarin, bedenin icinde bulundugu durumun bir aynasi oldugu prensibini temel alir. Ozel bir takim tekniklerle bu bolge ve noktalara uygulanan baski, enerjinin ve kanin akisini tetikler, sinirsel uyariyi vucudun ilgili bolgesine iletir. Boylece ilgili bolgedeki rahatsizlikta iyilesme baslar. Boylece calismanin sonunda genel anlamda kiside stresin azaltilmasi, bedeninin de dengeye kavusmasi saglanir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder