8 Aralık 2009 Salı

Bedeninizi sevin

Mükemmel bir mekanizma vücudumuz. Sadece oturup televizyon izlerken bile milyonlarca küçük hücre çalışıyor bizim için aynı anda. Koltuktan kalkıp su içmeye mutfağa gitmek, kitap okumak, yemek yemek, dans etmek ya da gün içerisinde otomatik olarak yaptığımız bütün eylemler için içerde o birbirinden güzel milyonlarca hücrenin birbirleriyle uyum içerisinde hareket etmesine ihtiyacımız var.

Bu mükemmel işleyen mekanizmaya ne sıklıkta teşekkür ediyorsunuz? Bu birbirinden güzel hücrelere ne sıklıkta onları sevdiğinizi söylüyorsunuz? Yoksa onlar sadece hastalandığınızda mı aklınıza geliyor? Yoksa en sık tekrarladığınız cümleler "vücudumu sevmiyorum, kollarım kalın, göbeğim çok büyük, çok kilo aldım" mı? Yoksa siz de her fırsatta vücudunuzu nasıl değiştirebileceğinizi düşünenlerden misiniz? Oysa düşünceler hayatımıza şekil verdiği gibi bedenimize de şekil veriyor. Bütün hücreleriniz siz ne derseniz onu yapıyor, siz onlar hakkında ne düşünürseniz onu yaratıyor. O yüzden kilo vermeye kafamızı taktığımızda daha çok kilo alıyor, bir hastalıktan korktuğumuzda onu kendimize çekiyoruz.

Bedenlerinizi sevin, onlara tekrar tekrar teşekkür edin sizin için sarfettikleri bütün efor için. Her gece yatağa girdiğinizde o güzel hücrelerinize onları ne kadar çok sevdiğinizi söyleyin ve o günü güzelce geçirmenizi sağladıkları için onlara şükranlarınızı sunun. Emin olun sadece bu küçük egzersizle bile kendinizi çok daha neşeli, mutlu hissedeceksiniz. Aynanın karşısına geçin ve ne kadar güzel olduğunuza bakın; kendinize ne kadar güzel olduğunuzu görmek için izin verin. Dergilerdeki, dizilerdeki insanlara benzemiyorsanız rönesans dönemi tablolarına bakın. Unutmayın güzellik bakanın gözündedir, önemli olan ne pahasına olursa olsun sıfır beden olmak değil, sağlıklı olmaktır. Bedeninizi şımartın; temiz havada yürüyüş yapın ki ciğerlerinize daha fazla oksijen alın, size uygun sporu bulun ve onu hayatınızın bir parçası haline getirin, güzel ılık banyolar hazırlayın kendinize, masaja gidin. Bedeninizi mutlu eden ne varsa onu yapın. Bedeniniz her an sizinle konuşuyor, onu dinleyin.

Unutmayın hücreleriniz mutlu olurlarsa sizi de mutlu ederler; gerçek sağlık ruhla beden uyum içinde olduğunda başlıyor. Biz sadece ruhtan ibaret değiliz, burda bedenlerimizle varız. O halde ruhunuza gösterdiğiniz özeni lütfen bedenlerinize de gösterin, hafiflediğinizi hissedeceksiniz :)

1 yorum:

  1. Ne guzel yazmissin. Aynada kendimize baktikca olumsuzu gormek cok kolay. "ne guzel, saglikliyim" demeyi unutuyoruz. En onemli fiziksel varligimiz bedenimiz ve asil bunu takdir etmeyi lhmal ediyoruz. Hatirlattigin iin tesekkurler.

    YE

    YanıtlaSil